Четвъртък,

Сандански спечели приза за туристическа община

От: Мартина Суботинова -
162
Сандански спечели приза за туристическа община
A
A
A

Снимка - Министерство на туризма

Община Сандански спечели приза в категория „Туристическа община'' на Годишните награди в туризма за тази година, съощиха от пресцентъра на туристическото министерство. По време на петото издание на конкурса ведомството отличи представители на бизнеса, общини и медии.

Тазгодишното издание на надпреварата се проведе по нови правила, които са съобразени с всички промени в работата на отрасъла, наложени от COVID-19.

Конкурсът се организира в 11 категории - 4 професионални, 5 художествени и 1 специално предназначена за българските общини. Запази се само състезанието за голямата награда, която е в категория „Изборът на българите“. Тя бе определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“.

В тазгодишното издадение заявка за участие подадоха близо 50 кандидати за 10-те категории. Близо 33 хил. гласа бяха подадени по време на онлайн вота, който определи носителите на награди в надпреварата. Най-голям интерес се отчита към голямата награда, която е избрана от над 11 хил. потребители, „Исторически парк“, с. Неофит Рилски, Варна.

Победителите в Годишните награди в туризма- 2020 ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазена марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията