Четвъртък,

Сандански спечели приза за туристическа община

От: Мартина Суботинова -
Сандански спечели приза за туристическа община
A
A
A

Снимка - Министерство на туризма

Община Сандански спечели приза в категория „Туристическа община'' на Годишните награди в туризма за тази година, съощиха от пресцентъра на туристическото министерство. По време на петото издание на конкурса ведомството отличи представители на бизнеса, общини и медии.

Тазгодишното издание на надпреварата се проведе по нови правила, които са съобразени с всички промени в работата на отрасъла, наложени от COVID-19.

Конкурсът се организира в 11 категории - 4 професионални, 5 художествени и 1 специално предназначена за българските общини. Запази се само състезанието за голямата награда, която е в категория „Изборът на българите“. Тя бе определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“.

В тазгодишното издадение заявка за участие подадоха близо 50 кандидати за 10-те категории. Близо 33 хил. гласа бяха подадени по време на онлайн вота, който определи носителите на награди в надпреварата. Най-голям интерес се отчита към голямата награда, която е избрана от над 11 хил. потребители, „Исторически парк“, с. Неофит Рилски, Варна.

Победителите в Годишните награди в туризма- 2020 ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазена марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички