„С книга на плажа“ започва утре, в 20 часа в Бургас

„С книга на плажа“ започва утре, в 20 часа представят книга и филм за незабравимия Георги Парцалев

„С книга на плажа“ започва утре, в 20 часа в Бургас | StandartNews.com

В първия ден на изложението ще срещнете на живо Мина Кръстева, Атанасия Петрова, Ина Иванова, Надежда Радулова и Георги Тошев

 

Новото издание на бургаското изложение "С книга на плажа" започва утре, четвъртък, 13 август, и ще продължи до 16 август. За целта централната алея пред експоцентър "Флора" в Морската градина ще бъде оформена като базар, където всички четящи да контактуват директно с издателствата "Новата цивилизация", "Знаци", "Омофор", "Распер" - ЕТ "Алай" - Пламен Григоров, ИК "Унискорп" ЕООД, "КМ Издателство" ЕООД, "Керът" ЕООД, "Жанет - 45", ICU, "Рибка", "Вектор Тера ЕООД", "Тогедър Академи", "Либра-Скорп", "Алфиола", "Хелиопол", "Изток-Запад", "Костенурко" и "Мусагена". Техните книжари ще ви очакват всеки ден от 10.00 до 21.00 ч. с най-доброто и най-новото в литературата.

"С книга на плажа" има фестивален характер и разгръща богата съпътстваща програма, по време на която посетителите ще преживеят вълнуващи срещи с популярни автори. Не пропускайте възможността да получите автограф от любим писател или поет. 

Утре фестивалът започва със среща, посветена на най-малките читатели. Точно в 10:00 ч. на откритата сцена ще се качи писателката Атанасия Петрова, за да представи авторската пиеса "Русалката Дая, езерото Вая и феята на Екологията". От 18:00 ч. организаторите канят всички читатели на представянето на "Градежът" на Мина Кръстева. Книгата е разказ за пътя, извървян от майстор Кольо Фичето, който историята е запомнила с неговия с огромен талант и трудолюбието му.  

На ЧЕТЕНЕ край плажа със специалното участие на Ина Иванова и Надя Радулова, ви канят от издателство "Жанет 45" в 19.00 часа. Поезията на Ина Иванова обръща специално внимание на паметта, на детството, чиито рани носим през целия си живот, както и на невъзможността да преодолеем човешката си уязвимост ("сърцето винаги е потърпевшият"). Вероятно заради това хартиените криле, ядката на смисъла, изящното и спасителната сила на думите са възможните изходи на лирическата ѝ героиня.

"Малкият свят, големият свят" на Надя Радулова - в началото на тази книга "зреят осем обли молитви", в края осем ръбести метаморфози пренареждат света от вчера и утре. Междувременно на една невидима поднебесна тераса някъде между Женския пазар и Халите едно малко момиченце проговаря - не, изкрещява "айдаааа" - първа дума, първо "хайде" и колелото на времената се завърта бясно.

В края на първия ден от фестивала програмата предлага среща с Георги Тошев, който ще представи своята книга "ГЕОРГИ ПАРЦАЛЕВ. Хамлет от град Левски" и филма "Рицарят на смеха".

Георги Тошев: "Фамилия, позната на всеки българин. Дори на тези, които са родени след неговата смърт. Георги Парцалев е сред най-обичаните български артисти. Неговият мустак, специфичен говор и бижута го превръщат в един от най-колоритните идоли по време на социализма в България. Зад фасадата на успеха, парите, почитателите, се случва животът на един чувствителен, раним и често предаван човек.".

 

* Изчетете още веднъж цялостната програма:

 

13 август, четвъртък

 

10:00 ч. - Атанасия Петрова представя пиесата "Русалката Дая, езерото Вая и феята на Екологията";

18:00 ч. - Мина Кръстева представя "Градежът" - издателство "Знаци";

19:00 ч. - Четене с Ина Иванова и Надежда Радулова, представяне на книгите им "Криле от папие-маше" и "Малкият свят, големият свят" - издателство "Жанет 45";

20:00 ч. - Георги Тошев представя: "ГЕОРГИ ПАРЦАЛЕВ. Хамлет от град Левски" - издател "Книгомания".

 

 

14 август, петък

 

10:00 ч. - Калоян Явашев представя "Дневникът на един татко звероукротител" - издател "Софтпрес";

11:00 ч. - Атанас Арнаудов представя "Бермуда" - издателство "Знаци";

17:00 ч. - Ева Кралева - Бахран представя "Момичето с цигулката" - издателство "Знаци";

18:00 ч. - Неда Антонова представя "Безмълвие" - Издателска къща "Хермес";

19:00 ч. - Мария Лалева представя "Живот в скалите" - издател "Книгомания".

 

 

15 август, събота

 

11:00 ч. - Ивелин Михайлов представя "За успеха" - издателство "Тогедър Академи";

17:00 ч. - Хайри Хамдан предствя "Водните лилии на паметта" - издателство "Знаци";

18:00 ч. - Милена Пламенова представя "Любов с главно В" - издателство "Либра скорп";

18:30 ч. - Държавен куклен театър представя "Часът на куклите" - зала 2;

 

 

16 август, неделя

 

11:00 ч. - проф. Евгени Сачев представя "Новата цивилизация" - трето допълнено издание на "Българите са в основата на човешката цивилизация" - издателство "Новата цивилизация";

17:00 ч. - Людмила Андровска представя "Мария Тертер - Царицата" - издателство "Знаци";

18:30 ч. - Държавен куклен театър представя "Часът на куклите" - зала 2;

19:00 ч. - Стефан Вълдобрев представя "Книга за песните" - издател "Книгомания";

20:00 ч. - Представяне на филма "Песен и молитва" - документален разказ, посветен на църковната музика и Литургията - издателство "Омофор".

 

 

Организатор на събитието е Община Бургас, която се гордее, че Бургас продължава да затвърждава репутацията си на четящ град, в партньорство с Регионална библиотека "Пейо Яворов" и изброените издателства.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай