Петък,

Румънските туристи напълниха курортите ни

От: Пламен Вълков -
Румънските туристи напълниха курортите ни
A
A
A

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова отново бе на посещение в ски курорт №1 Банско. Заедно с кмета на община Иван Кадев тя провери прилагането и спазването на противоепидемичните мерки. Двамата инспектираха четири от висококатегорийните хотели, където констатираха стриктното спазване на правилата във всички зони, както и готовността за настаняване на заболели туристи в т.н. ковид стаи.  Отлична е създадената организация и на  начална станция на кабинковата линия по спазване на дистанция  и за дезинфекция на съоръженията, изрази задоволство министър Николова. Тя подчерта, че редовните инспекции доказват, че обектите работят спрямо въведените и утвърдени още през октомври правила от Министерството на туризма. Усилията на държавните ведомства и  туристическия бизнес дават своите резултати и затова българските зимни курорти са от малкото отворени в Европа.

Кметът Иван Кадев сподели информация, че съживяването на туризма в Банско, макар и бавно, е факт. То е било особено осезателно през последната седмица, а в хотелите постъпват нови резервации. „От 27 януари до 3 февруари сме посрещнали 7600 туристи, 3800 от които са от Румъния и 2800 от България. За първи път посрещаме и много туристи от Чехия, които откриват Банско като ски дестинация. Надяваме се тенденцията да се запази. Другата добра новина е, че откакто заработи новата лаборатория в Банско, няма установен нито един  положителен резултат от стотиците тестове, направени на чуждестранните туристи”, заяви кметът на Банско.

Министър Марияна Николова, кметът Иван Кадев и маркетинг директорът на „Юлен”АД Иван Обрейков апелираха за стриктно спазване на правилата за каране на ски по маркираните трасета и ограниченията за извънпистовото каране.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички