Ромско меле в Разлог. В него попадна и депутат

Масов бой заради шамар на дете

Ромско меле в Разлог. В него попадна и депутат | StandartNews.com

https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/202105/1620977231-thumb.jpgРомско меле взриви Разлог. В екшъна ненадейно попадна и депутат.

Над 20 роми нахълтаха в четвъртък вечерта в бар ДНА до административната сграда на община Разлог и започнаха да обръщат маси, налитайки на клиенти и персонал. Поводът за агресията бил шамар, ударен на дете от ромската махала, съобщава "Струма".

Около 22 часа малкото момче обикаляло фризера със сладолед. Мислейки, че ще краде, посетител станал и го изгонил. Момчето започнало да псува и клиентът му ударил шамар, разказаха свидетели.https://www.monitor.bg/web/files/articles/264364/gallery/thumb_768x0_RB.jpg

Минути след това цяла тумба роми, водени от бащата и чичото на детето, нахълтали в бара и започнали масов бой.

Наскачали клиенти, жени и мъже, които не успявали да се справят с развилнелите се роми от известния в Разлог клан Симеонови.

На мястото на екшъна пристигнали полицаи и въдворили ред. Един от участниците е арестуван незабавно, а останалите се издирват.

Според запознати на мястото е бил като клиент на заведението и доскорошният депутат от Разлог Иван Димитров от "Демократична България". Димитров бе народен представител в 45-ото НС. Той влезе в Народно събрание на мястото на водача на листата на Демократична България в Пиринско - генерал Атанас Атанасов.

https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/800/202105/1620977982-clipboard16.jpg

Пострадал е и син на местна адвокатка.

„Сигналът в РУ е подаден към 04.00 часа от паник бутон от фирмата охранител на обекта. Незабавно на място е изпратен полицейски автопатрул. При отиване в заведението полицаите са заварили група биещи се младежи.

Полицаите са извикали екип от Спешния център да окажат помощ на пострадалия 41-годишен мъж.

Служителите на реда са задържали на местопроизшествието трима от нападателите, на възраст между 24 и 26 години от Разлог, които са доведени в РУ. Останалите двама побойници се издирват.

По случая в РПУ е образувано полицейско дознание“, съобщиха от полицията в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай