Разбиха нелегална фабрика за тютюн в кубратско

Акцията започнала в четвъртък, след като униформените открили в автомобила на 30 годишния Е.Ф. от кубратското село Медовене 15 килограма нарязан тютюн, без бандерол.

Разбиха нелегална фабрика за тютюн в кубратско | StandartNews.com

Нелегална фабрика за тютюн разби полицията в Разград. Акцията започнала в четвъртък, след като униформените открили в автомобила на 30 годишния Е.Ф. от кубратското село Медовене 15 килограма нарязан тютюн, без бандерол.

Следите отвели криминалистите в къща в село Каменово, стопанисвана от съпругата на заловения с контрабандната стока мъж. Оказало се че там работи цех за обработка и пакетиране на тютюн. Четирима работници, трима от които доведени в Лудогорието от района на Гоце Делчев и един от родното село на стопанина, приготвяли нелегалната стока за пласмент. Те работели в къщата , без да излизат на открито. Били им създадени условия за хранене и почивка, така че никой да не разбира за тайната фабрика.

Задържани са петима от участниците в незаконното производство на акцизни стоки. По искане на районната прокуратура в Кубрат те ще останат в ареста за 72 часа, като е възможно мярката им за неотклонение да бъде изменена в постоянна. Срещу тях вече се води разследване по чл. 234 от НК.

Това е вторият удар върху контрабандистите на тютюн в региона през последния месец. В началото на ноември полицията задържа 22 годишен мъж от разградското село Осенец, докато превозвал с автомобила си 30 килограма готов за продан нелегално обработен тютюн, напомнят от пресцентъра на ОД на МВР в Разград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай