Сряда,

Радио Стара Загора отбелязва 85 години от създаването си

От: Стандарт -
360
Радио Стара Загора отбелязва 85 години от създаването си
A
A
A

Първото извънстолично радио-Радио Стара Загора ще отбележи своя 85-годишен юбилей с филм. Премиерата на лентата, която носи името „Истории за Радиото“, ще бъде на 19 октомври (вторник) от 18.00 часа в залата на Културен център „Стара Загора“.

Филмът  събира документалните свидетелства за развитието на медията и историите на хората работили там. Зрителите ще се запознаят с първите опити за излъчване на радио в Стара Загора, говорителите зад микрофон, журналистите и техниците, свързали живота си с ефира. 

Сценарият на творбата е дело на Здравко Георгиев- директор на Радио Стара Загора, режисьор е журналистът Анна Турлакова, оператор и монтаж- инж. Емил Енчев. Ролята на разказвача е поверена на актьора от Драматичен театър „Гео Милев“ Димитър Митев. Филмът е създаден с подкрепата на Община Стара Загора

Входът за премиерата е свободен, при спазване на всички противоепидемични мерки и до  запълване на капацитета на залата.

На 21 май 1936 г. стартира първото предаване на Радио Стара Загора.

Днес радиото разполага с най-съвременна техника. Над 30 предавания и музикални линии предлагат актуална и забавна информация, новини и много съвременна музика.

Във фондовете на радиото, съдържащи над 100 000 музикални заглавия, се съхраняват и незабравимите гласове и изпълнения на Иван Хаджихристов, Мара Шопова, Петкана Захариева, Иван Шибилев, Делка Балева, Стайка Гьокова, Минчо Недялков и други.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията