Пуснаха шофьора на автобус, задържан с наркотици

Първоначално от прокуратурата обявиха, че той е карал дрогиран, блъснал е жена и е избягал

Пуснаха шофьора на автобус, задържан с наркотици | StandartNews.com

Шофьорът, който беше задържан след инцидент на пешеходна пътека в Пловдив миналия петък, е освободен от ареста и отново кара автобус, съобщи БНТ.

Първоначално от прокуратурата обявиха, че той е карал дрогиран, блъснал е жена и е избягал.

Според неофициална информация е имало и друг задържан негов колега, който по-късно също е пуснат. От прокуратурата продължават да изясняват пътния инцидент и отказаха какъвто и да е коментар по случая.

Веднага след като е освободен от ареста Живко Ковачев е пожелал да се върне на работа. Репортерски екип го среща на автогара "Юг" след поредния курс Кричим-Пловдив. Той отказал да бъде сниман и да коментира случилото се с мотива, че следствието продължава. По телефона неговият адвокат Красимир Стоянов каза, че е научил за освобождаването на Живко от съпругата му. Полицаите дори са се извинили за ареста, разказа адвокат Стоянов.

Все още се чака химическата експертиза на кръвната проба на Живко Ковачев, за когото в петък от прокуратурата казаха, че е шофирал под въздействие на наркотици. Тогава полеви тест, направен от полицаи на автогарата в Кричим, отчел положителен резултат.

При освобождаването на Живко Ковачев в събота му е върната шофьорската книжка и контролният талон. Повдигнатото обвинение е за престъпление по непредпазливост на пешеходна пътека, с настъпила средна телесна повреда, след което е напуснал местопроизшествието. Наложена му е мярка за неотклонение подписка. Няма обвинение, че е шофирал дрогиран. Точно затова и работодателят му позволява той да продължи да шофира. Вчера са разпитани двама пътници от автобуса, които са потвърдили версията на шофьора, че пострадалата жена е лежала на пешеходната пътека и автобусът я е заобиколил.

От държавното обвинение заявиха, че няма да коментират докато не изяснят цялата фактология по случая.

По информация на БНТ по случая е задържан и друг шофьор на автобус, който също е освободен след 24 часа. Неговият работодател разказа, че разследващите са иззели тахошайбата на превозното средство, а водачът е в отпуск до края на седмицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай