Първият музикален лагер Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020

Вижте атмосферата от Black Sea #Eurovision Songwriting Camp 2020, проведен в Бургас и Приморско

Първият музикален лагер Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020 | StandartNews.com

Black Sea #Eurovision Songwriting Camp 2020 е първият музикален лагер за писане на песни за конкурса #Евровизия, който събра в Бургас и Приморско едни от най-доказаните музикални продуценти, композитори и текстописци от европейската музикална сцена, както и някои от най-успешните артисти на конкурса. Домакин на събитието беше Виктория, българският представител на Евровизия 2020 и 2021.

 

"В Бургас работихме в Морското казино, на последния етаж. През прозорците се виждаше морето, което беше много зареждащо. На това място се създаде една от песните, която може да влезе в селекцията на Евровизия. Имахме прекрасен концерт и много хора ни подкрепиха", споделя Виктория.

 

Младата изпълнителка за първи път работи в такъв формат, чиято задача е създаването на нови песни за музикалната надпревара в Ротердам през май 2021 година. По-рано тази година Вики засне в Бургас, в новопостроената спортна зала "Арена", най-новия си клип към парчето "All right".

 

Геновева Христова от Лигна Студио, един от основните организатори на събитието, споделя: "Много сме благодарни на Община Бургас и кмета Николов. Направихме прекрасен концерт, с който успяхме да зарадваме жителите на града и туристите. Нашите артисти се зарадваха много на обичта, която получиха.".

Всички изпълнители и целият екип на музикалния лагер посетиха остров Света Анастасия. Атмосферата и магията на бургаския остров искрено е впечатлила младите артисти.

Борислав Миланов, музикален продуцент и композитор, споделя: "Беше ключово, че всичко тръгна от Бургас. Мелодията на пианото е все едно вълни се леят. Не е важно да си в професионално студио, а да се съберат екипи, които да се допълват и да пасват на артиста, за който създават музика.".

Една от изненадите на Black Sea #Eurovision Songwriting Camp 2020 бяха талатливите независими артисти Йоана Сашева и Тино.

Събитието се реализира с подкрепата на Община Бургас, Албена и хотел Forest Beach, БНР Бургас и партньорите в Евровизия - iCard.

Музикалният лагер "Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020" се организира от Лигна Студиос, в творческо партньорство със Symphnonix International и Ostereo.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай