Неделя,

Първа заплата за 8-дневния Райчо

От: Стандарт -
311
Първа заплата за 8-дневния Райчо
A
A
A

Първата си заплата получи днес 8-дневният Райчо. Първото бебе, родено в Пловдив през 2020 година, се сдоби с грамота и една кметска заплата. Наградата бе обещана от кмета Здравко Димитров. Тя бе връчена на тържествена церемония в АГ-отделението на УМБАЛ "СВети Георги", където малкият Райчо дойде на бял свят в първата минута на новата година. Директорът на Дирекция „Здравеопазване“ в Община Пловдив д-р Калин Калинов връчи грамотата, букет цветя и паричната награда на майката на малкия юнак Анка Ангелова.

"Всички споделяме вашата радост и пожелаваме на сина ви Райчо да расте здрав и да се образова, защото децата са бъдещето на България", заяви д-р Калинов, предаде "Марица".

"Райчо  се чувства добре, а майка му е много щастлива", каза завеждащият отделението по неонатология в УМБАЛ "Св. Георги" проф. д-р Мая Кръстева. Персоналът на отделението се радва, че покрай Райчо се прославили с първото бебе на годината. "Той имаше късмет и се надявам да го съпътства и занапред", каза добави още проф. Кръстева.

Миналата година в УМБАЛ "Св. Георги" са се родили 1600 бебета, а от началото на годината до днес - 40.

"Благодаря за вниманието и топлото отношение. Избрах да родя в УМБАЛ "Свети Георги", заради доброто отношение на лекарите и сестрите и отличните условия тук. Със средствата, които получаваме, ще закупим за нашето бебе детска количка, креватче и дрешки", заяви развълнуваната майка Анка Ангелова.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички