Първа копка на нов строителен хипермаркет в Казанлък

Инвеститорите за града:Казанлък е международен център на индустрията и туризма, с ясна визия за съвременно европейско развитие

Първа копка на нов строителен хипермаркет в Казанлък | StandartNews.com

С добре дошли приветства Кметът на Казанлък новите инвеститори в града: „В най-трудното време, в най-трудните условия икономически в държавата и защо в Казанлък.“ Тя разказа за първата си среща с фамилия Бошнакови и за твърдото им решение да инвестират и изградят обекта в скоро време. Отбеляза точната логика на решението – „къде по-добро място логистично от центъра на България!“. Галина Стоянова посочи, че това показва висока оценка за работата на администрацията в Общината, която своевременно е реагирала и съдействала за преминаването на всички процедури и документи за разкриване на строителната площадка. „Това означава няколко неща: проектантите са отлични, самите собственици са отлични, а администрацията е точна, бърза и акуратна.“, отбеляза Кметът на Казанлък. Тя благодари и на трите страни и за оценката на инвеститорите за избора на казанлъшкия регион и изтъкна доброто партньорство с Община Бургас. „Искам да успокоя и собствениците на хипермаркети в Казанлък: Уважаеми казанлъчани, уважаеми инвеститори, това е една оценка, че тук има развитие в строителния бранш, има работа за всички!“, заяви Галина Стоянова. Тя пожела бързо строителство, скорошно отваряне на хипермаркета, здраве и успех!

От страна на инвеститорите говори Марина Бошнакова, която аргументира избора на Казанлък за най-голямата за града инвестиция за 2021 година така: „Казанлък е международен център на индустрията и туризма, с ясна визия за съвременно европейско развитие.“ Тя подчерта, че те присъстват юбилейните 30 години на българския пазар: „Години, белязани с много труд, амбиция, последователност и постоянство, което ги е изградило като стабилен и предпочитан партньор, с лидерски пазарни позици.“, посочи Марина Бошнакова.

Инвестицията е в размер на 7,5 милиона лева. Хипермаркетът ще бъде разположен на площ 5 611 кв. м. – търговска сграда с изнесен Строителен център и открит склад. Предвидени са 78 паркоместа. Предвижда се разкриването на 64 работни места. Планираното завършване на строежа е 30 юни 2022 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай