Протест и бдение в Петрич заради смъртта на Самуил

44-годишният петричанин почина седмица, след като на 23 май беше жестоко пребит от двама млади мъже

Протест и бдение в Петрич заради смъртта на Самуил | StandartNews.com

Стотици жители на Петрич се събраха тази вечер на мирно бдение в памет на пребития до смърт бизнесмен Самуил Кацарски. Те оставиха цветя и запалиха свещи, изписвайки "Самуил" на мястото, където мъжът бе убит.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Разкриха убийците на Самуил Кацарски

44-годишният петричанин почина седмица, след като на 23 май беше жестоко пребит от двама млади мъже на улицата пред денонощно заведение в града. Според свидетели, побойниците - 24-годишният Павел Тасков и Кристиян Кожовски на 27 г. били пияни и дрогирани, когато нападнали Самуил. Те го ритали, докато загубил съзнание. По информация на "Труд", един от мъжете го ударил с бутилка и когато паднал, двамата скачали върху главата му. Раненият беше откаран в болница в Петрич, а след това транспортиран в клиника в София с черепно-мозъчна травма, но лекарите не успяха да спасят живота му.

Пребитият до смърт Кацаров е собственик на оранжерия и на най-големия цветарски магазин "Орхидея" в града. Всички в Петрич го познавали и обичали.

"Това беше Самуил - работа, усмивка, красота, ентусиазъм! И беше убит! Убит от наркоманите, от нашето мълчание и търпимост към това, което се случва в нашия град! Нека спрем да мълчим!", призоваха в социалните мрежи жители на града, които вече два дни след вестта за смъртта му организират бдения в памет на своя съгражданин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай