Понеделник,

Проект на Областна администрация Варна по програма Интеррег

От: Стандарт -
Проект на Областна администрация Варна по програма Интеррег
A
A
A

Областна администрация Варна стартира  проект „Оптимални пристанища – намаляване на емисиите на въглерод в пристанищата“,  по програма за междурегионално сътрудничество „Интеррег Европа 2014-2020“ , приоритетна ос 3 „Нисковъглеродна икономика“.
 
Водещ партнъор по проекта е Свободен Ханзейски град Хамбург – Канцелария на сената. Основни партнъори в проектния консорциум са Община Монфалконе, пристанищна администрация на Нант – Сен Назер, Мрежа на пристанищните власти на Северно Тиренско море, пристанище Хамбург (маркетингов отдел).

Заинтересовани страни по проекта от българска страна са Морска администрация, Пристанище Варна, ДП Пристанищна инфраструктура, Община Варна, РИОСВ. Общата цел на ОПТИМАЛНИ ПРИСТАНИЩА  е подобряване на съответните инструменти на регионалната политика с цел намаляване на вредните емисии, причинени от автомобилния транспорт. За постигане на тази цел проекта ще използва различията в пристанищата на партньорите по проекта. Ще се обменят ефективни инструменти и най-добри практики. Това тясно и съвместно усилие между различните власти, публични институции и пристанища ще доведе до полезно взаимодействие, от което ще се възползват всички заинтересовани страни.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички