Проблем с безплатните карти за деца в Пловдив

Вижте повече по темата

Проблем с безплатните карти за деца в Пловдив | StandartNews.com

Проблем с безплатните карти за деца в Пловдив.

От 1-ви февруари трябваше да започне издаването на безплатните карти за пътуване в градския транспорт на децата от 7 до 14 години. Това обаче не се случи, предаде БНТ.

"В Пловдив картите днес няма да бъдат издадени, защото все още не са получени ценните книги и документите, които ще се издават. Очаква се да пристигнат днес, от понеделник ще започнат да се издават", заяви Георги Стоилов – директор ОП Организация и контрол на транспорта.

Той обясни, че пунктовете в града са общо 6, откъдето ще могат да се издават.

"Те са посочени на официалния ни сайт. Единствените документи, които трябва да носи родителят, са такива, с които да докаже неговото местожителство. Другото е за годините на детето и снимка за картата. Не е задължително детето да присъства, може само родителят да я вземе", каза Стоилов.

Георги Стоилов уточни, че, ако ученикът предварително е заредил за по-дълъг период картата си ще трябва да изпрати официално писмо до Организация и контрол на транспорта.

"Парите трябва да бъдат възстановени, ако това се случи. Докато бъдат издадени новите карти учениците ще трябва да се придвижват с друг превозен документ. Работното време на пунктовете ще бъде от 8:30 до 17:00 ч. и се очаква днес да пристигнат самите карти", каза Стоилов.

Той обясни, че има достатъчно карти за всички ученици.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай