Петък,

Предупреждение: Тунджа може да прелее

От: Мартина Суботинова -
207
Предупреждение: Тунджа може да прелее
A
A
A

Заради очакваните интензивни валежи комбинирани със снеготопене има опасност от наводнения днес и през следващите дни във водосборите на р. Тунджа. Това съобщават от Министерството на околната среда и водите.

Системата на НИМХ за ранно предупреждение прогнозира, че водното ниво на Тунджа при Елхово ще бъде около жълтия праг за предупреждение до вечерните часове на 14 февруари.

Европейска система за оповестяване на наводнения (EFAS) оповести, че се очакват поройни наводнения в сутрешните часове утре, във водосбора на р. Камчия и във всички водосбори южно от Бургас, съобщават още от МОСВ.

По-значителни повишения в ранните сутрешни часове утре ще има на реките в общините Несебър, Поморие и Бургас както и във водосборите на Средецка, Факийска, Марника, Отманли, Ропотамо и Велека.

Прогнозираните водни количества за водосбора на р. Факийска, от утре до 16 февруари, ще бъдат около и над средномногогодишните стойности, посочват още от МОСВ.

В резултат на валежи, през тази нощ и утре, се очакват повишения на речните нива във водосбора.

От следобедните часове нивата на реките пот Южното черноморие ще се понижават. Тенденцията за понижение ще се запази и през следващите дни. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com