Петък,

Представят четвъртата книга от поредицата "Офлайн поредица за деца"

От: Стандарт -
488
Представят четвъртата книга от поредицата "Офлайн поредица за деца"
A
A
A

На 21 април /петък/, в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, представят книгата "Великден", която е четвъртата книга от инициативата "Офлайн поредица за деца". Автор на идеята е издателката Пепа Павлова,  а илюстратор на тази история е Мария-Луиза Тодорова. Поредицата се състои от 10 книжки, в които чрез героите се разказва за екологичните проблеми по интересен и вълнуващ начин.

„В 10-те книги разказвам за основните екологични проблеми -изчезване на пчелите, замърсяване на въздуха, на водата, на почвата.Защо не бива да се ядат изкуствени храни, защо е вредно децата да израстват с телефон и таблет в ръцете и други. Съчетавам екологични с общочовешки проблеми и това е различното в поредицата.Рисуват млади илюстратори, които имат възможност да покажат способностите си. Опитвам се по този и интересен начин да общувам с децата, разказвайки им за екологията“, разказва Петя Павлова.

Героите - Макс, Ани, Пенелопе и Пчеларят отново ще успеят да се справят с Изкуствената пчела. Пролетно време е, цветята и дръвчетата са разцъфтели. На съседния пчелин се случва нещо...


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията