Празник за деца и кучета на 1 юни в Стара Загора

На 1 юни в Стара Загора деца и кучета ще се забавляват и ще спортуват заедно

Празник за деца и кучета на 1 юни в Стара Загора | StandartNews.com

На 1 юни в Стара Загора деца и кучета ще се забавляват и ще спортуват заедно, по време на традиционния празник на СНЦ ”За Хората и Животните”, в чест на Международния ден на детето. Началото е точно в 17.00 часа в парк „Зеления клин“.

В програмата са включени демонстрации на обучени кучета, състезателни и забавни игри с деца и изпълнение на талантливи старозагорчета. Предвиден е осиновителски кръг, където доброволци към Общинския приют за безстопанствени животни, ще запознаят желаещите с подходящите за осиновители обитатели, както и с предимствата и условията за осиновяване на куче от приют.

Община Стара Загора ще се включи в инициативата със специално отворено на място бюро за регистрация на домашни кучета. На същото място, със съдействието на ОДБХ-Стара Загора, желаещите ще могат да проверят дали данните от чипа и паспорта на техния домашен любимец са изрядни и да заверят паспорта му с подпис и печат.

Докато децата се забавляват, за всички гости на празника, ще има инфо зона, в която ветеринарни специалисти ще дават съвети за добра грижа и хигиена, профилактика и хранене на техните домашни любимци.

Участието в инициативата ще е напълно безплатно. Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай