Празник „Дон Домат”организират в старозагорското село Горно Ботево

Надпревара по пренасяне и белене на домати, както и ядене на домати без ръце са част от атракциите, който ще могат да видят посетителите

Празник  „Дон Домат”организират в старозагорското село Горно Ботево | StandartNews.com

За четвърти път в старозагорското село Горно Ботево ще се състои единственият у нас Празник на домата „Дон Домат – плодът-зеленчук“. Той ще се проведе тази събота (14 август) от 10.30 ч. в парка на селото. Програмата предвижда целият ден да бъде наситен с редуване на състезателна, изложбена и музикална част.

Надпревара по пренасяне и белене на домати, както и ядене на домати без ръце са част от атракциите, който ще могат да видят посетителите.

Местните производители ще представят различни сортове от вкусния плод-зеленчук и ще подредят изложба на ястия от домати – иновативни шопски салати, торти и сладка. Най-мераклиите ще предложат за дегустация и доматена ракия.

„Защото без домат салата не става, нито пък лютеница“, казват организаторите от НЧ „Пробуда-1927“- Горно Ботево и кметството на село Горно Ботево.

 За доброто настроение на присъстващите ще се включат самодейни състави за народна музика и танци от  Горно Ботево и съседните села.

Събитието се организира с подкрепата на Община Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай