Сряда,

Почистват старозагорския парк „Загорка“

От: Стандарт -
Почистват старозагорския парк „Загорка“
A
A
A

Община Стара Загора започна почистване  на парк „Загорка“. Служители от звено „Озелeняване и комунални дейности“ вече извършват дейности по отстраняване на саморасла растителност, както и изсъхнали дървета и клони. „Поддръжката се налага, поради наличие на самораслата храстова и дървесна растителност, която през годините е превзела част от дървесните видове и е причина за изсъхването на част от тях“, съобщи Николай Стоев, началник на звеното.

„Ще бъде обхванаха площта на север от алеята към предприятие Труд до западния паркинг на езерото „Загорка“, обобщи Стоев. По думите му подобно мащабно почистване не е правено от над 20 години. „Алеите около бившия младежки дом до ул. "Иван Вазов" бяха превзети от саморасла растителност, което ги правеше неизползваеми“, категоричен е началникът на ОКД.

Работата на терен ще продължи до средата на месец март. Това е поредната инициатива на Община Стара Загора за създаване на по-приветливо място за отдих и почивка и е продължение на стартиралите през минала година дейности по облагородяване на парка. Припомняме, че тогава беше монтирано улично осветление, изградена велоалея, обновена парковата мебел и премахнати множество изсъхнали и опасни дървета.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички