Вторник,

Почетен плакет от кмета на Казанлък за 100 г. Съюз на слепите у нас

От: Стандарт -
126
Почетен плакет от кмета на Казанлък за 100 г. Съюз на слепите у нас
A
A
A

В залата на Военен клуб – Казанлък днес се състоя тържеството за стогодишнината на Съюза на слепите в България. От името на Кмета Галина Стоянова, заместник-кметът Лилия Цонкова връчи Почетен плакет и Поздравителен адрес за отбелязването на юбилея. В приветствието Кметът на Казанлък посочва, че доброто сътрудничество трябва да продължи и пожелава „здраве, дълголетие и щастливо бъдеще на всички незрящи и техните близки“. 

От Съюза на слепите у нас отличиха с най-високо отличие за изключителни заслуги за интеграция на хората с увреждания Община Казанлък с приза „Хуманитарна кауза“. От казанлъшката териториална организация новият председател Георги Филипов изрази благодарност за извършения с общински средства ремонт на помещението, където се срещат: подмяна на дограма, врата, подови настилки, освежени стени..., за да стане пространството „по-свежо и уютно“. „Казанлъшката организация е известна със своето гостоприемство“, отбеляза Дина Желева, председател на Регионалната организация Стара Загора.

Председателят на Съюза на слепите в България  Васил Долапчиев припомни, че организацията е една от най-старите в страната и през годините сдружението се утвърждава като авторитетно гражданско обединение, което защитава правото на достъпна среда и работа с различните държавни институции. Те са първи на Балканите, които създават рехабилитационен център за своите членове. Сега центровете у нас са 4, а други 7 организацията подпомага.

За юбилея от организацията раздадоха юбилейни грамоти на служби като „Социално подпомагане“ и „Социален патронаж“ в Казанлък, общински служители. Със сребърни значки бяха отличени техни дългогодишни членове и приятели, сред които именития Дечко Гарбатулов, най-дългогодишният звънар в България, който вече повече от 50 години бие камбаните на шипченския храм-паметник „Рождество Христово“.

Лично към Кмета Галина Стоянова прозвучаха думи на благодарност „за топлото отношение, скромност, бърза реакция и благородство“.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички