Пловдив заприлича на Венеция

Проливният дъжд затвори подлез "Гладстон", в него има локирани автомобили

Пловдив заприлича на Венеция | StandartNews.com

След поройния дъжд и градушка, които се изляха над Пловдив, улици, булеварди и подлези са под вода. Градът отново заприлича на Венеция.
Подлезът на „Гладстон”, в който бяха налети над 5 млн. лева, е затворен, тъй като е изцяло блокиран, а вътре има закъсали автомобили. Подобно е положението на ул. "Орловец", както и на редица други градски артерии. Десетки са закъсалите автомобили. Хората не могат да преминат. На места има паднали дървета,  положението е бедствено, пише TrafficNews.

След продължилия повече от час пороен дъжд и градушка, Пловдив буквално се дави. По последни данни се е изляла над 40 литра на квадратен метър.

Един търговски център в Пловдив бе евакуиран. Посетители, персонал и коли са били изкарани от Мол "Плаза" заради течове в сградата. Охраната на обекта е спазила изискванията за безопасност и е евакуирала хората, предвид риска за безопасността им.

Вътрешнокварталните улици в  кварталите „Южен”, „Източен”, „Централен” на практика са недостъпни. Огромни наводнения има и по основните пътни артерии, в това число и по новоасфалтираните булеварди. На ул."Мургаш" има няколко закъсали коли и такива, които се движат в насрещното, водата там е близо 1 метър.

Пешеходните подлези също са наводнени. Подобна е гледката в целия град. Водата на места е над 50-60 см, а пешеходци чакат да се изтече, за да могат да се придвижат.

Пожарникари работят по няколко от бедствените локации в града. Затлачените шахти с листа и боклуци обаче саботират действията на служителите и няма изглед скоро Пловдив да успее да изплува. На ул. "Орловец" шахтите бълват вода, тъй като под улицата минава трасето на водата към пречиствателната станция.

"Екипите на ОП „Чистота“, ОП „ОКТ“ и други общински предприятия са на терен и се борят с последствията от силния дъжд. Екипи работят и на местата с прекъснато елзахранване. Вече е възстановена работата на светофарните уредби на Кукленско шосе до Практикер и на Мебелна къща, работи се по отстраняване на проблема на светофара на Кукленско шосе до Рекорд", съобщиха от Община Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай