Пловдив става бирена столица

На 22 и 23 юни там ще се проведе "Две-три бири фест" с участието на 15 пивовари

Пловдив става бирена столица | StandartNews.com

13 български и 2 чуждестранни пивовари ще превърнат Пловдив в бирена столица на 22 и 23 юни, когато ще се проведе "Две-три бири фест", съобщиха от пресцентъра на общината.

Поредното трето издание на фестивала за крафт пиво акцентира върху микропивоварството. Фестът ще се проведе на една от централните локации в Града под тепетата - границата между "Капана" и главната улица. Участват както познати от предишните издания пивовари, така и съвсем нови за формата изложители. Двете чуждестранни пивоварни представят бири, които не са предлагани досега у нас.

Фестивалните дни са разделени тематично. Първият ден е посветен изцяло на пивото и ще завърши с прожекция на филм за американската крафт култура на пивото. Киното под звездите се организира с подкрепата на посолството на САЩ. В неделя акцентът е върху консумацията на бира в приятна градска среда и ще предложи паралелни забавления и турнир на още една локация в "Капана".

"Две-три бири фест" е част от Културния календар на община Пловдив и е в подкрепа на Пловдив - Европейска столица на културата-2019.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай