Плевен отваря моловете, щели да засилят контрола

На извънредно заседание областният кризисен щаб отчете, че болничните заведения се справят със ситуацията

Плевен отваря моловете, щели да засилят контрола | StandartNews.com

Плевен отново отваря моловете. Градът, който беше с най-много заразени през миналата седсмица, реши да облекчи локдауна, но при засилен контрол. Културните прояви ще се провеждат при 30 процента заетост на местата.

На извънредно заседание областният кризисен щаб отчете, че болничните заведения се справят със ситуацията в момента въпреки повишения брой новозаразени, съобщи БНР.

На извънредното заседание на щаба е отчетено над 633 на 100 000 население заболеваемост за последните две седмици на територията на област Плевен, д-р Красимир Трифонов, и. д. областен управител и председател на Щаба, заяви:

„Тези мерки, които разхлабваме, нямат пряко отношение към нивото на заболеваемост, тъй като с тези мерки, конкретните, които са освободени, и които се разхлабим, ще засилват самият контрол и вътрешните противоепидемични мерки“.

В най-големия мол в Плевен са взети допълнителни мерки - намалено работно време до 20 часа, съкратени са места за хранене, осигурена е допълнителна охрана.

Няма да се отварят детският кът и киното, съобщи управителят Владислав Монов:

„От финансова гледна точка е по-добре да работим и хората да бъдат на работа за сметка на допълнителните мерки. Нямаме против в момента да инвестираме в по-добри мерки и спазването им“.

В област Габрово учениците от 5 до 11 клас преминават към онлайн обучение до 2 април. В електронна среда ще учат и студентите от Техническия университет, с изключение на практическите обучения и изпити. Ограничават се масовите прояви на открито и закрито.

На събирания от частен характер могат да присъстват до 15 души.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай