Писта Стара Загора очаква елита на автомобилните състезатели

Писта Стара Загора очаква елита на автомобилните състезатели | StandartNews.com

Писта Стара Загора очаква елита на автомобилните състезатели у нас за традиционното състезание, което е четвърти кръг от Националния шампионат по затворен маршрут. Началото ще бъде дадено на 19 ноември, неделя, от 10.00 часа на източния пътен възел на града. В съботния ден тренировките ще започнат от 12.00 часа и ще продължат до 17.00 часа, за тогава са предвидени и административните прегледи по серии – „Лада“, „Спорт“, „Туринг“ и „Макси“.

Емблематичният за автомобилните фенове шампионат и тази година ще събере пилоти и екипажи от цялата страна, както и верни почитатели на майсторското шофиране. „От днес – 6 ноември, е отворено записването на участниците, краят му е 13 ноември – уточнява Илия Бояджиев, председател на АСК – Стара Загора, организатор на надпреварата. – Трасето е добре познато – 2.4 км, а групите са „Спорт“, „Туринг“, „Макси“ и „Лада“. Минималният брой обиколки за класиране е девет“, допълва Бояджиев.

Специално ще бъде връчена Купа на кмета, която ще зарадва най-добре представилия се старзагорски спортист. По традиция ще бъде отличен и „Fair Play пилот“ – призът е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров.

Състезанието се реализира с подкрепата на Община Стара Загора и Автомобилната федерация на България. Участниците отново ще подкрепят инициативата, целяща повишаване на безопасността на движението – „Аз съм бъдещето. Пази ме!“.

Правилникът и подробности за състезанието – https://afb-bg.com/images/DOCUMENTS/SR_Stara_Zagora.pdf

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай