Перник избра „Златния винкел“. Какво хареса кмета?

Ягуар на 55 години събра очите на всички

Перник избра „Златния винкел“. Какво хареса кмета? | StandartNews.com

 

120 автомобила и десетки мотоциклети бяха показани на площад „Кракра“ на Ретропарада организиран от автомобилен ретро клуб „Авангард“, с подкрепата на община Перник и под патронажа на кмета Станислав Владимиров, пише ZaPernik.com.

Любителите на класически автомобили имаха възможността да се докоснат и да се снимат с различни марки автомобили от цял свят- американски, европейски, японски, автомобили от бившия социалистически лагер.

Сред тях бяха Мерцесеси, Ягуар, Опели, Форд Мустанг, Монте Карло, Волво, Рено, Додж, Буик, както и познатите Волга, Москвич, Лада и Трабанти.

Най-старият автомобил на Ретропарада бе Москвич от 1953 г., който привлече погледите на перничани.

Събитието бе открито от секретаря на община Перник Мартин Жлябинков, който благодари на участниците и им пожела успех.

„Щастлив съм, че Перник е домакин на едно толкова интересно и различно събитие. Няма как да не съм радостен и от факта, че основен двигател, за това то да се случи е пернишкия автомобилен ретро клуб „Авангард“ , добави той.

На участниците в събитието бяха раздадени много награди от организаторите и спонсорите.

Голямата награда – купа на кмета на община Перник получи автомобил марка „Ягуар“, произведен през 1965 г. Колата, която е отлично запазена бе една от най-големите атракции за перничани, които търпеливо изчакваха, за да се докоснат до нея. Раздадени бяха и награди „Златен винкел“, както и награда на „Volkswagen клуб България“.

„Благодаря на клуб „Авангард“ и всички организатори, които направиха един страхотен празник в Перник. Погледнете това море от страхотни автомобили, на които перничани можем да се насладим днес“, каза кметът на община Перник Станислав Владимиров. Той добави, че му се е паднала тежка задача да избере един от толкова интересни и атрактивни автомобили и мотоциклети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай