Перничани останаха без парно и топла вода

Омбудсманът поиска компенсация за гражданите на Перник

Перничани останаха без парно и топла вода | StandartNews.com

За по-малко от ден в институцията на омбудсмана Диана Ковачева са постъпили близо 40 сигнала от недоволни граждани от Перник, които с конкретни примери разказват за чести аварии, студени радиатори и липса на загряване на топлата вода.

Омбудсманът Диана Ковачева е поискала от енергийния министър Теменужка Петкова, председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране инж. Иван Иванов и изпълнителния директор на „Топлофикация Перник“ Ясен Кацаров гражданите на Перник в най-кратък срок да получат справедливи компенсации, заради честите спирания на парното и топлата вода в града.

„Обръщам се към Вас по повод десетки жалби до омбудсмана от битови клиенти на "Топлофикация Перник" АД относно зачестили през декември 2020 г. аварийни прекъсвания на топлоснабдяването и влошено качество на топлоснабдителните услуги в редица райони на Перник“, заявява Ковачева. По думите й оплакванията са за системно спиране на топлоподаването.

В същото време сметките са като за пълноценно снабдяване с топла вода и парно.

В писмото си омбудсманът е поискал от компетентните контролни органи и от дружеството да получи ясен отговор каква е причината за честото нарушаване на качеството на топлоснабдяването в  Перник, а също така и какви действия ще бъдат предприети за привеждане възможно най-бързо на топлопреносната мрежа в техническа изправност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай