Пенсионерските клубове в пазарджишко затварят

Поради увеличението на случаите на коронавирус, мерките се затягат

Пенсионерските клубове в пазарджишко затварят | StandartNews.com

Всички пенсионерски клубове в пазарджишко ще бъдат затворени от четвъртък, 29 октомври, като за целта ще бъдат уведомени общинските кметове в региона. Това съобщи след заседание на местния кризисен щаб за справяне с пандемията от коронавирус областният управител Стефан Мирев.

Той допълни, че анализът на обстановката в областта сочи, че са необходими допълнителни мерки за предпазване на населението.

Към момента 1285 са заболелите от коронавирус, 696 са оздравели, 92 души са починалите, 105 пък са болни медици и медицински персонал, седем пациенти са на интензивно лечение в нашата област, съобщи шефката на РЗИ д-р Фани Петрова.

14 учители и 8 ученици са диагностицирани в областта, като носители на инфекцията, предприети са всички мерки за предотвратяване на по-нататъшно разпространение на болестта. Предстои повишаване на броя на болничните легла за прием на коронавирус болни, като се очаква общият брой на легловата база да достигне 164 места.

Плановите операции са преустановени още в събота, а областта вече попада в т. нар. Оранжева зона. С тенденцията да се увеличават случаите съвсем скоро ще премине към червената зона или 120 души заразени на 100 000 население, поясни д-р Петрова.

„Това налага и да вдигаме на 10% леглата за прием на ковид болни. Недостиг на лекари няма, има обаче нужда от доброволци.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай