Падналата конструкция е причинила сериозни щети във Враца

Областният управител Малина Николова свика спешно членовете на щаба и на териториалните звена

Падналата конструкция е причинила сериозни щети във Враца | StandartNews.com

Областният и общински кризисен щаб по защита на населението при бедствия и аварии проведоха съвместно заседание по повод създалата се извънредна ситуация след бурния вятър, който разруши покривната конструкция на Военното окръжие в града и нанесе поражения на две частни къщи. Падналата конструкция е причинила сериозни щети и върху паркираните пред сградата на Окръжието превозни средства.

Областният управител Малина Николова свика спешно членовете на щаба и на териториалните звена на изпълнителната власт за бърза и адекватна реакция по обезопасяване на сградите, намиращи се в близост и осигуряване безопасността на хората, живеещи в тях.

Експерти от община Враца направиха оглед на щетите върху частните домове, като предстои те да бъдат остойностени. На засегнатото семейство е оказано пълно съдействие, като при необходимост ще бъде настанено в общинско жилище.

Съгласувани са незабавни действия съвместно с екипи на РД ПБЗН – Враца, Военно формирование 54 990 – Враца , Военно окръжие и ОП „БКС“ за разчистване на периметъра от падналата конструкция и неговото обезопасяване.

Служители на Военна полиция започнаха процесуално-следствени действия за изясняване на създалата се ситуация.

Областният управител Малина Николова проведе разговор с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, в който е получила уверението за бърза и адекватна намеса за отстраняване на нанесените щети, както на сградата на Военното окръжие, която е държавна собственост, така и на частните имоти.

Действията по отстраняването на щетите ще продължат през целия ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай