Сряда,

Падналата конструкция е причинила сериозни щети във Враца

От: Стандарт -
Падналата конструкция е причинила сериозни щети във Враца
A
A
A

Областният и общински кризисен щаб по защита на населението при бедствия и аварии проведоха съвместно заседание по повод създалата се извънредна ситуация след бурния вятър, който разруши покривната конструкция на Военното окръжие в града и нанесе поражения на две частни къщи. Падналата конструкция е причинила сериозни щети и върху паркираните пред сградата на Окръжието превозни средства.

Областният управител Малина Николова свика спешно членовете на щаба и на териториалните звена на изпълнителната власт за бърза и адекватна реакция по обезопасяване на сградите, намиращи се в близост и осигуряване безопасността на хората, живеещи в тях.

Експерти от община Враца направиха оглед на щетите върху частните домове, като предстои те да бъдат остойностени. На засегнатото семейство е оказано пълно съдействие, като при необходимост ще бъде настанено в общинско жилище.

Съгласувани са незабавни действия съвместно с екипи на РД ПБЗН – Враца, Военно формирование 54 990 – Враца , Военно окръжие и ОП „БКС“ за разчистване на периметъра от падналата конструкция и неговото обезопасяване.

Служители на Военна полиция започнаха процесуално-следствени действия за изясняване на създалата се ситуация.

Областният управител Малина Николова проведе разговор с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, в който е получила уверението за бърза и адекватна намеса за отстраняване на нанесените щети, както на сградата на Военното окръжие, която е държавна собственост, така и на частните имоти.

Действията по отстраняването на щетите ще продължат през целия ден.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички