Петък,

Откриват Младежката социална зона в Пловдив

От: Стандарт -
A
A
A

Днес официално ще бъде открита първата по рода си Младежка социална зона в Пловдив. Мястото е изградено със средства, събрани от Седмица на благотворителността 2018 година, организирана от Община Пловдив и  дарители с подкрепата на Фондация Пловдив 2019. Нейна основна цел са млади хора в града, които имат собствени социални идеи, да получат съдействие за тяхното реализиране в специално създадено за целта пространство, съобщава TrafficNews.bg.

В Младежкото пространство младите хора ще имат възможност да работят вдъхновено и да се включват в обучения, индивидуални и групови консултации, менторство с различни експерти за проектиране и реализиране на дейности в полза на социално уязвими групи и/или решаване на проблеми в училищната общност. Младежката социална зона е място за срещи на млади хора и възможност за създаване на умения и знания за планиране на дейности, организиране на кампании и инициативи в подкрепа на местната общност.

Концерт на дует „Ритон“, театрален спектакъл „Пинокио“, моноспектакъл „Никой не е пълно 6“ са част от мероприятията включени в Седмица на благотворителността 2018 година. С приходите от тях - в размер на над 6500,00 лв., са подпомогнати ремонтните дейности за подобряване състоянието на помещенията. Пространството за изграждането на Младежката социална зона е предоставено от Община Пловдив и е на площ от 200 кв.м. Намира се в бившия Дома за деца лишени от родителски грижи Рада Киркович.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички