Откриха изложба „Рисунка и малка пластика“ на млади творци

Инициативата, която се провежда за шеста поредна година, е организирана от Съюза на българските художници Стара Загора

Откриха изложба „Рисунка и малка пластика“ на млади творци | StandartNews.com

В старозагорската изложбена зала „Лубор Байер“  снощи беше открита изложба „Рисунка и малка пластика“. Инициативата, която се провежда за шеста поредна година, е организирана от Съюза на българските художници Стара Загора, с подкрепата на Община Стара Загора.

 

„Целта на изложбата е да възпита младите творци на трудолюбие и интерес към рисунката“, обобщи Милен Алагенски, председател на СБХ Стара Загора. Той допълни, че участниците тази година са 21 и са представили над 60 творби. „Има такива автори, които участват за трета, а дори и четвърта поредна година. При тях ясно се откроява напредването и израстването, което те постигат през годините“, категоричен е Алагенски.

 

По думите му стана ясно, че голяма част от представените произведения са живописни, а творбите са много интересни и провокативни.

 

На откриването присъства и зам.-кметът на Община Стара Загора Милена Желева. Тя обясни, че местната администрация ще продължи да подкрепя добрите инициативи.“Продължаваме с изграждането на нови арт пространства, в които младите и талантливи художници, певци и артисти да могат да представят своите творения“. Желева разказа пред присъстващите, че започва реновация на Станционната градина, като след мястото може да бъде използвано за организиране на ателиета за деца.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай