Събота,

Още двама с коронавирус в Бургаско

От: Стандарт -
106
Още двама с коронавирус в Бургаско
A
A
A

Двата новорегистрирани случаи на заразени с коронавирус в Бургаска област са на 34-годишен мъж от Несебър, завърнал се на 1 април от град Банско и жена на 32 години от Карнобат. Мъжът е поставен под домашна карантина, а жената е била контактна на един от настанените пациенти в Инфекциозното отделение на УМБАЛ.

С днешна дата под карантина в областта са 1761 суши, от които 732 в община Бургас.

В Инфекциозното отделение на УМБАЛ са настанени четирима пациенти, които са в сравнително добро състояние.

На прокуратурата вчера са предадени пет преписки за нарушители на задължителната карантина. Написани 7 акта за нарушаване заповедта на министъра за разходка на неразрешени места.

Във връзка със започващото раздаване на пенсиите от понеделник влиза в сила създадената от Общинския кризисен щаб в Бургас организация за дезинфекция на пощенските клонове. Изготвя се график за дейността на ангажираните с това съвместни екипи на Дезинфекционна станция и доброволци.

Дежурни общински служители стоят в кметствата днес и утре, за да раздават дозатори с дезинфектираща течност на желаещите да се възползват домоуправители.

Ежедневно се извършват дейностите по дезинфекция на обществени пространства на открито и закрито, нон стоп се обслужват по домовете чрез патронажната грижа възрастни, болни, самотни или хора под карантина.

Временно жилище ще бъде предоставено на бургазлия, който се завръща от Гърция. Той сам е поискал да бъде поставен под карантина, но не в собствения си дом, тъй като двама от членовете на семейството му са онкоболни и не иска да ги поставя под риск.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията