Петък,

Още двама с коронавирус в Бургаско

От: Стандарт -
Още двама с коронавирус в Бургаско
A
A
A

Двата новорегистрирани случаи на заразени с коронавирус в Бургаска област са на 34-годишен мъж от Несебър, завърнал се на 1 април от град Банско и жена на 32 години от Карнобат. Мъжът е поставен под домашна карантина, а жената е била контактна на един от настанените пациенти в Инфекциозното отделение на УМБАЛ.

С днешна дата под карантина в областта са 1761 суши, от които 732 в община Бургас.

В Инфекциозното отделение на УМБАЛ са настанени четирима пациенти, които са в сравнително добро състояние.

На прокуратурата вчера са предадени пет преписки за нарушители на задължителната карантина. Написани 7 акта за нарушаване заповедта на министъра за разходка на неразрешени места.

Във връзка със започващото раздаване на пенсиите от понеделник влиза в сила създадената от Общинския кризисен щаб в Бургас организация за дезинфекция на пощенските клонове. Изготвя се график за дейността на ангажираните с това съвместни екипи на Дезинфекционна станция и доброволци.

Дежурни общински служители стоят в кметствата днес и утре, за да раздават дозатори с дезинфектираща течност на желаещите да се възползват домоуправители.

Ежедневно се извършват дейностите по дезинфекция на обществени пространства на открито и закрито, нон стоп се обслужват по домовете чрез патронажната грижа възрастни, болни, самотни или хора под карантина.

Временно жилище ще бъде предоставено на бургазлия, който се завръща от Гърция. Той сам е поискал да бъде поставен под карантина, но не в собствения си дом, тъй като двама от членовете на семейството му са онкоболни и не иска да ги поставя под риск.

 


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички