Организират трети Национален конкурс за късометражно игрално кино „Ученически кинофест 2024“ в Стара Загора

Той има за цел да открие млади таланти

Организират трети Национален конкурс за късометражно игрално кино „Ученически кинофест 2024“ в Стара Загора | StandartNews.com

Трети Национален конкурс за късометражно игрално кино „Ученически кинофест 2024“, организират от Центъра за подкрепа за личностното развитие – Стара Загора и Международен младежки център – Стара Загора, с подкрепата на Община Стара Загора. Той има за цел да открие млади таланти и да даде възможност за представяне пред широка аудитория и е насочен към ученици от 14 до 19 години, участващи в различни творчески школи, младежки центрове и центрове за подкрепа за личностно развитие, както и клубове към училища, читалища, неформални групи и други такива. Темата ще бъде - „Докажи ми …“.

Изисквания:

Кинофестът има конкурсен характер, като в състезателната програма могат да участват игрални филми от всички жанрове. Филми, съдържащи насилие, расизъм, етнически и религиозни провокации, както и такива с нецензурно съдържание, не се селектират.

Изпратените филми следва да са с дължина до 5:59 минути, включваща начални и финални надписи, като в тях е необходимо да бъдат упоменати – създатели на филма, институция от името на която се подават, работили над филма, спомоществователи. Той трябва да бъде във формат mp4, както и да бъде качен в Youtube като Unlisted видеа, до които ще има достъп само журито и създалият ги екип. Филмите могат да бъдат заснети с телефон, дрон, таблет, любителска или професионална камера.

В Ученическия кино фест – Стара Загора 2024 могат да участват филми, създадени през учебната 2023 – 2024 година, които не са участвали в други конкурси. Екипите, изработили филмите, следва да бъдат съставени от ученици между 14 и 19 години. Лица извън посочената възрастова група могат да участват като актьори, но те няма да бъдат допуснати като кандидати за награди. Всеки клуб/група/институция може да подаде до 2 филма за текущия за годината конкурс.

Компетентно жури, съставено от представители на сценични и визуални изкуства, селектира до 10 филма, които да бъдат включени във фестивална програма. Селектираните филмите се състезават за парични награди в следните категории:

Най – добър филм

Най – добър режисьор

Най – добра актриса

Най – добър актьор

Най – добър сценарий

Най – добро операторско майсторство

Най- добре представил се филм или индивидуален участник от Стара Загора

В рамките на конкурса, работи и младежко жури, съставено от младежи - участници в клубовете по кинорежисура, сценаристика и актьорско майсторство към ЦПЛР и представители на ММЦ, гр. Стара Загора. Младежкото жури определя по една поощрителна награда във всяка от гореизброените категории. Селектираните филми и екипи получават грамота за участие.

Наградените от официалното жури филми, индивидуални участници и екипи, получават грамота и парична награда. Отличените с поощрителни награди получават грамота и предметни награди. По преценка на организаторите могат да бъдат раздадени специални награди.

Критерии:

Селекцията и изборът на победителите ще бъдат осъществени въз основа на следните критерии: Сюжет/Режисура/Сценарий/Актьорска игра/Качество на аудио и видео заснемане.

Срокове:

За подаване на филмите: 17 май 2024 година. Получените след тази дата филми не се разглеждат.

Обявяване на селектираните филми: до 10 юни 2024 година.

Провеждане на фестивалната част и награждаване на победителите: 24 юни 2024 година.

Всички наградени участници ще бъдат уведомени и е необходимо да потвърдят присъствието си в церемонията по награждаването. Непълнолетните участници следва да приложат декларации за съгласие от родители.

Всички участващи екипи трябва да се регистрират в следния google формуляр: https://forms.gle/oT93BthoirqUGXMTA

Във формуляра има поле за споделяне на youtube видео и линк към Google drive или друга платформа, от която може да бъде свалена конкурсната продукция. Към формуляра следва да бъдат приложени подписани декларации от родителите на всички непълнолетни участници във филмовите продукции (актьори, режисьори, сценаристи и др.).

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
xitomif
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи