Онкологичният център във Враца с нова апаратура

Тя включва видеоендоскопска и ехографска апаратура, закупена с финансовата подкрепа на "АЕЦ-Козлодуй" ЕАД

Онкологичният център във Враца с нова апаратура | StandartNews.com

С финансовата подкрепа на "АЕЦ-Козлодуй" ЕАД бе закупена нова апаратура за онкологичния център във Враца. Тя включва видеоендоскопска и ехографска апаратура, която ще позволи прилагането на лечебни процедури на високо ниво в световната медицинска практика. Техниката бе показана на тържествена церемония в Комплексния онкологичен център в града.

На събитието присъства кметът Калин Каменов, който благодари на „АЕЦ - Козлодуй“ за дарението. „Уважаеми медици, имайте куража, търпението и желанието да работите с новата техника. Благодаря на ръководството на атомната централа за оказаната подкрепа. Вярвам, че с модерното оборудване ще бъдат спасени много човешки животи“ – каза кметът Каменов, съобщава Дарик-Враца.

Новата техника бе представена от д-р Стефанов, който коментира, че дареното оборудване няма еквивалент в страната.

На тържествената церемония присъства и д-р Росен Белчев – специалист в службата по трудова медицина в „АЕЦ-Козлодуй“ ЕАД и заяви, че централата ще продължава да оказва подкрепа в сферата на здравеопазването в региона.

На събитието присъстваха също председателят на Общински съвет в града – Румен Антов, лекари и медицински специалисти от КОЦ-Враца и МБАЛ „Христо Ботев“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай