Официално открита бе изцяло обновената поликлиника в Казанлък

В Деня на българската община Община Казанлък насочи внимание към най-важното за човека – здравето

Официално открита бе изцяло обновената поликлиника в Казанлък | StandartNews.com

В Деня на българската община Община Казанлък насочи внимание към най-важното за човека – здравето, дейностите и придобивките в сферата на здравеопазването. На откриването на изцяло реновираната сграда на Диагностично - консултативен център - Поликлиника Казанлък приветствие поднесе Кметът Галина Стоянова. Тя подчерта, че и ДКЦ и МБАЛ Казанлък са общински структури, а техните управители – и общински служители: „Бъдете здрави и не забравайте, че да служиш на обществото означава чест и достойнство! Защото да бъдещ управител на здравно заведение не изисква само качествата на добър лекар, а на всички човешки качества и то в партньорство с общински, държавни и частни институции.“, поздрави тя. „Подадената ръка за подкрепа и общата работа ще бъдат в полза на всеки гражданин на Казанлък.“, посочи Кметът на Казанлък и увери, че здравните заведения работят на високо ниво и нейният екип винаги ще ги подкрепя.

Управителят д-р Красимир Пейчев разказа за извършените дейности и отбеляза: „През цялото време на ремонта дейността на дружеството не спря!“. Д-р Пейчев благодари за търпението на колеги и пациенти. „Единственото ми оправдание пред всички е крайният ефект от свършената работа.“, призна той. „За изминалите месеци спечелихме доверието на големи фирми.“, разказа управителят на поликлиниката и изтъкна активната профилактична работа в пандемична обстановка. Д-р Пейчев изказа персонална благодарност към Кмета Галина Стоянова и към Общински съвет – Казанлък в лицето на председателя му Николай Златанов. Управителят на ДКЦ Казанлък поднесе благодарности и на дарители, спонсори и партньори.

В ДКЦ - Поликлиника са на разположение 55 кабинета, където работят 34 лични лекари, 11 специалисти под наем, 24 лекари и 10 стоматолози. Заведението разполага и с 16 специализирани медицински кабинета, лаборатория по образна диагностика, клинична лаборатория, манипулационна и сектор по физикална и рехабилитационна медицина.

През месец януари тази година започна изпълнението на проект "Внедряване на мерки за енергийна ефективност на ДКЦ – Поликлиника, гр. Казанлък" с финансовата подкрепа на Национален доверителен екофонд по Инвестиционна програма за климата. Общата стойност на проекта възлезе на 804 008.41 лв., от които близо 120 000 лв. е съфинансирането от бюджета на Община Казанлък.

Извършените строително-ремонтни дейности върху сградата целят повишаване енергийната ефективност на заведението и намаляване емисиите на парниковите газове. В рамките на 7 месеца бяха извършени дейности като топлоизолация на фасади, топло- и хидроизолация на покрива, топлоизолация на сутренните стени и тавани при английските дворове, подмяна на дограма, подмяна на осветителни тела в общите части на сградата и осигуряване на пожарната й безопасност.

Със собствени средства на дружеството на поликлиниката в размер на 72 000 лева са обновени кабинетите, ремонтиран е партерният етаж, оформени са нови входове и техните стълбища, изграждане на интернет мрежа и видеонаблюдение.

Обновената сграда на Районна поликлиника – Казанлък бе осветена от Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Киприан с отслужване на тържествен водосвет за здраве и благоденствие. „Радвам се на поредната обновена сграда в община Казанлък,, защото когато всичко се върши с любов, то винаги е благопреуспяващо и винаги е по божие допущение!“, каза Дядо Киприан и подари на екипа на Районната поликлиника икона на Свети Йоан Рилски, небесния покровител на българите.

Лечебното заведение е пряк наследник на създадената през 1948 година първа поликлиника при Околийски Народен Съвет Казанлък. От 1977 година функционира новата база на поликлиниката и никога не е правен цялостен ремонт.

Диагностично - консултативен център – Поликлиника Казанлък е най - голямото здравно заведение за извънболнична медицинска помощ в Община Казанлък, което обслужва населението на пет общини - Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Гурково и Николаево.

 

Да е честита новата сграда на ДКЦ Поликлиника в Казанлък на всички!

Честит празник!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай