Обучение проведоха полицаи от три наши града

Прилагат нови способи

Обучение проведоха полицаи от три наши града | StandartNews.com

Принудително спиране на автомобил с помощта на помощни средства бе проведено днес на летище „Бършен” край Сливен. Служители на отдел „Охранителна полиция” към ОДМВР-Сливен проведоха занятие по използване на ленти за принудително спиране. Служители с полицейски правомощия от районните управления в Сливен, Котел и Твърдица, дежурните части, пътна полиция и група „Миграция” тренираха изграждане на КПП, преследване на автомобил и разпъване на лента с шипове.

Всички служители, независимо дали им се налага в ежедневната работа да прилагат тези способи, преминаха обучението като приложиха в действие заложеното в теоретичната част. Всеки трябваше да отработи техниката, докато не се получи гладко изпълнение, за да се гарантира бърза и резултатна реакция при реална ситуация, съобщиха от пресцентъра на полицията в Сливен.

Занятията се провеждат по график, утвърден от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков по разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев с цел по-добра практическа подготовка на целия състав, за да реагират по-добре в кризисни и напрегнати ситуация.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай