Общо 20 висши учебни заведения от страната участваха в двудневната „Панорама на висшето образование – Видин 2024“

Събитието се организира за втора поредна година

Общо 20 висши учебни заведения от страната участваха в двудневната „Панорама на висшето образование – Видин 2024“ | StandartNews.com

Събитието се организира за втора поредна година съвместно от Община Видин и Центъра за подкрепа за личностно развитие с предмет на дейност кариерно ориентиране и консултиране. Панорамата се проведе в Културен център „Жул Паскин“ и бе открита от директора на Центъра Силвия Ставрева. Тя поздрави присъстващите и изрази надежда, че панорамата ще се превърне в традиция и с всяка изминала година все повече висши учебни заведения ще се включват, за да представят пред видинските ученици специалностите, които предлагат.

        Участниците в събитието бяха поздравени и от заместник-кмета на Общината Борислава Борисова и началника на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова. „Убедена съм, че всеки един от Вас, бъдещи студенти, ще намери своето учебно заведение, в което да продължи образованието си. Смятам, че много от Вас вече са го направили и Ви пожелавам да следвате мечтите си. Бъдете отлични специалисти и се реализирайте успешно както в България, така и чужбина, за да се гордеем с Вас“ – с тези думи се обърна заместник-кметът.

        След това Борислава Борисова разгледа всички щандове на висшите училища и разговаря с участниците в панорамата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай