Четвъртък,

Общинският съвет в Кубрат гласува такса смет на морето

От: Станка Христова -
181
Общинският съвет в Кубрат гласува такса смет на морето
A
A
A

Сесия на общинския съвет в Кубрат предизвика скандал, още преди започването й. Последното за тази година заседание на местния парламент е планирано да се проведе на 20 декември, петък в четиризвезден хотел в Бургас. Според  обявения вече дневен ред на него ще се обсъжда и размерът на таксата смет за 2020 година.
Групата общински съветници, избрани с листата на Земеделския народен съюз, която в Лудогорието се възприема като поддържана от областния управител Гюнай Хюсмен обаче възразява срещу изнесените сесии, станали практика за много местни управи в страната. Според тях заседанията на брега на морето са  разточителство на държавни средства.

В нарочна декларация до председателя на местния парламент опозиционната група  настоява сесията да се проведе в Кубрат. Ако планираното пътуване до морето не се отмени, съветниците от ЗНС няма да се възползват от  безплатните нощувка и вечеря, а ще платят разходите за тях от джоба си. Средствата, предвидени за тяхното участие в сесията те ще дарят на ученици с изявени дарби от общината, заявяват недоволните.

Определянето на такса смет в местния парламент е щекотлива тема за местните хора. Миналото лято градът и околните села бяха заплашени от екокатастрофа, защото  сметосъбиращата фирма отказа да извозва боклука през август, заради забавени плащания от страна на кметството. Наложи се областният управител Гюнай Хюсмен да предложи кризисен план, според който компания, наета да чисти съседния Исперих, пое временно грижата за  чистота на Кубрат.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички