Общините в Кърджали са готови за зимата

Това стана ясно по време на работно съвещание в ОД на МВР и представители на местната и изпълнителната власт

Общините в Кърджали са готови за зимата | StandartNews.com

Сигурност по пътищата в областта през зимния сезон, противодействието на престъпността, изграждането на системи за видеонаблюдение и по-доброто административно обслужване на гражданите обсъдиха на работно съвещание в ОД на МВР-Кърджали представители на местната и изпълнителната власт.

Съвещанието беше инциирано от старши комисар Атанас Илков и в него участваха областният управител Никола Чанев, кметове и зам. -кметове, специалисти от ОПУ и РДПБЗН, представители на фирмите за поддръжка на пътищата в областта.
В дискусията стана ясно, че повечето от общините са с приключени процедури за зимното снегопочистване и обезопасяване на пътищата, а координатите на фирмите ще бъдат предоставени в полицията за бързи действия при възникване на екстремни ситуации.

Старши комисар Илков постави на първо място добрата поддръжка и своевременното почистване на пътната мрежа през зимния сезон за гарантиране сигурността на гражданите, като заяви, че поема този въпрос на свой личен контрол. Директорът на ОДМВР-Кърджали обърна внимание върху специфичния за региона проблем с безнадзорните животни. Той посочи, че в седмицата има поне две катастрофи, предизвикани от животни на пътя, а при лоши метеорологични условия е още по-сложно. Илков призова кметовете на общини и населени места за общи действия с полицията, за да се ограничи максимално броят на такива произшествия по пътищата в областта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай