Община Стара Загора улеснява бъдещите младоженци с онлайн запазване на дата за брак

Онлайн услугата е вече достъпна на сайта на Общинска администрация

Община Стара Загора улеснява бъдещите младоженци с онлайн запазване на дата за брак | StandartNews.com

Община Стара Загора внедри електронна система за резервация за сключване на граждански брак. Онлайн услугата е вече достъпна на сайта на Общинска администрация. Тя е активна денонощно и целогодишно. Бъдещите младоженци могат да се възползват от всички предимства на дигитализирането, като имат възможност лесно и бързо да проверят за свободен ден и час от всяко мобилно устройство, което е свързано с интернет, независимо в коя точка на света се намират. Резервацията се състои от 7 стъпки, а времето за направата ѝ е не повече от 5 минути. На посочената електронна поща, двойките ще получават и подробна информация за всеки завършен етап на резервацията, служебна бележка и необходими документи, както и ще могат да следят процесите до настъпването на големия ден.

Електронната система позволява да се подават заявления за така предпочитаните през последните години изнесени ритуали, като може да се избира мястото за тяхното провеждане. Включена е и опцията "голямото Да" да се каже в общинската ритуална зала.  

Плащанията на таксите може да се осъществят по няколко начина – в брой на място или онлайн чрез банкова карта на работещия виртуален ПОС терминал. Като гаранция за сигурност, услугата е и изцяло GDPR съвместима, осигурявайки на потребителите най-високо ниво на обработка и съхранение на личните им данни.

Резервационната система е важна част от нововъведенията, които Община Стара Загора реализира в изпълнение на програмата на кмета Живко Тодоров за създаване на повече електронни административни услуги.

Сред основните предимства на платформата са също съкращаването на физическите посещения и чакането на опашка, като се оптимизира работата на администрацията и улесняват потребителите на услугата.  

Продуктът е създаден от дигиталната агенция ORM.BG и отговаря на всички принципи за ефективност, отзивчивост и иновации. Внедряването на дигиталната услуга цели не само да оптимизира процеса на сключване на брак и да улесни общинските служители, но и да предостави на влюбените двойки възможност да направят най-добрия избор за своя специален ден и да го превърнат в най-романтичното изживяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай