Община Стара Загора е номинирана на годишните награди на МТ

Община Стара Загора е номинирана в категория „Туристическа община-специална награда 2021г.“ на годишните награди на Министерство на туризма

Община Стара Загора е номинирана на годишните награди на МТ | StandartNews.com

Община Стара Загора е номинирана в категория „Туристическа община-специална награда 2021г.“  в шестото издание на годишните награди Министерството на туризма. В надпреварата в категория „Изборът на българите“ са включени още паметникът „Бранителите на Стара Загора 1877“, както и музейните обекти „Неолитни жилища“ и Регионален исторически музей.

За първи път през 2021 година в Община Стара Загора се проведе инициативата „Уикенд празници под липите“. Тя привлече на откритите сцени и пространства различни артистични прояви през топлите месеци. Бяха представени различни изкуства – музика, литература, театър, живопис, визуални изкуства. За развитие на туризма в региона бяха създадени безплатни  Градски турове, които разкриха неразказаните истории на Стара Загора.

Гласуването за годишните награди  се осъществява на сайта https://tourismawards.bg/ , който е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма, до 00:00 часа на 22 ноември.  Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории .Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, са над 60, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде  определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.

Отличията ще бъдат връчени на официална церемония през декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза.

Припомняме,че Община Стара Загора спечели първо място в категория „Туризъм и култура“ в раздел „Голяма община“ в тазгодишното издание на Националния конкурс „Кмет на годината“ 2021г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай