Община Благоевград ще събира опасни и битови отпадъци

На 16 и 17 април мобилен пункт ща събира и извозва лекарства с изтекъл срок, живачни термометри, бояджийски материали, домакински препарати и други опасни отпадъци

Община Благоевград  ще събира опасни и битови отпадъци | StandartNews.com

Община Благоевград организира поредна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. В рамките на два дни - 16 и 17 април, ще бъде организиран мобилен пункт за извозване на отпадъци. Гражданите могат да предадат безплатно в пункта живачни термометри, ампули, живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност.

Мобилният пункт за приемане на опасните отпадъци от бита ще бъде разположен на 16 април на паркинга на ул. „Скаптопара“ №1 от 10 до 12,30 часа;  от 13,30 до 16 часа пунктът ще бъде на паркинга пред магазин "Аско Деница" в кв. "Грамада".
На 17  април от 10 до 12,30 часа - на паркинга на ул. „Свобода“ и „Симеон Радев“; от 13 до 16 часа мобилния пункт ще бъде в ж.к. „Струмско“, уширението на улица „Битоля“ срещу магазин „Звезден рай“.
   
Целта на кампанията е жителите на община Благоевград да бъдат улеснени, а околната среда да бъде защитена от вредните отпадъци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай