Обновяват обекти за над 2 млн. лв. в Ардино

Ще се обновяват улици, ремонтират училища и оборудва и обзавежда спортна инфраструктура

Обновяват обекти за над 2 млн. лв.  в Ардино | StandartNews.com

Кметът на община Ардино Ресми Мурад подписа три договора с изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Живко Живков за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година. Срокът за изпълнение на проектите, които ще се реализират в град Ардино, е 36 месеца, а общата стойност на одобрените средства е 2 204 695 лева. Предвидените дейности са по подмярка „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура,  уточниха от общинска администрация.
       
Половината от средствата или 1 172 571 лв. ще бъдат за реконструкция и рехабилитация на шест основни улици и принадлежащите към тях тротоари в Ардино и кв. Горичево.
        
Вторият проект е на стойност 935 814 лв.  Средствата са за реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на СУ „Васил Левски“. Ще бъде извършено вътрешно освежаване на класните стаи и цялостна подмяна на ел.инсталацията, също преасфалтиране нa  училищния двор и подмяна на настилка от тротоарни плочи по пешеходните алеи.
        
Близо 100 хил.лв. са заделени за реконструкция, оборудване и обзавеждане на спортна инфраструктура на територията на община Ардино. В парк „Нилюфер“ ще бъдат обновени комбинирано игрище за хандбал и волейбол и игрището за тенис на корт.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай