Областният на Кърджали покани кметовете на кафе на диалога

Идеята на Никола Чанев е да бъде заздравено партньорството между държавата и местната власт

Областният на Кърджали покани кметовете на кафе на диалога | StandartNews.com

Кафето на диалога изпиха областният управител Никола Чанев и кметовете на седемте общини в Кърджалийско. Поканата бе на Чанев, а идеята – да бъде заздравено партньорството между държавата и местната власт и да бъдат обсъдени основните приоритети в началото на новия 4-годишен управленски мандат.
„Готов съм да подкрепя всяко разумно действие, проект и инициатива, които са градивни и полезни за хората от региона”, изтъкна областният управител. „Няма как да изпълним програмите си без подкрепата на държавата и правителството, очакванията на гражданите също са за реален и ефективен диалог между институциите. Нека не влизаме в полето на популизма, никой не печели от това“, заяви кметът на Кърджали Хасан Азис. От името на колегите си той призова към повече прагматизъм и съгласуване между централна и местна власт по всички важни за региона въпроси, които трябва да се решават на масата за преговори.
На първо място, присъстващите посочиха проекта за Околовръстното на Кърджали, за чието ускоряване поискаха да се предприемат съвместни действия и да се търси подкрепа на най-високо ниво. Обектът е с национално значение и по него предстои да бъдат отчуждени около 300 недвижими имота с над 3000 собственици.       Поставени бяха и други важни теми като изграждането на кучешки приют в Седловина, запълването на Регионалното депо за отпадъци и др. Областният управител предложи срещите с кметовете да бъдат регулярни – по веднъж на всяко тримесечие.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай