Понеделник,

Новият шеф на ВиК-Перник встъпи в длъжност

От: Стандарт -
182
Новият шеф на ВиК-Перник встъпи в длъжност
A
A
A

Борислав Иванов, новият управител на ВиК-Перник встъпи в длъжност от днес, съобщават от предприятието. Преди 10 дни на общо събрание на акционерите в дружеството 35-годишният инженер със специалност "Водоснабдяване и канализация" бе избран за шеф на водното дружество в града.

Преди това той е бил проектант на водоснабдителни и канализационни системи, работил е във ВиК-Перник в екипи по проучване, проектиране и организация на дейността по изграждане на водопроводни инсталации и мрежи, също и като началник на пречиствателната станция за питейни води.

Задълженията на водоснабдителното дружество възлизат на 13 млн. лв. В дружеството работят 366 души, а предприятието обслужва 131 930 души.

Очаквам заради влошеното качество на водата, която подаваме, да се намали събираемостта, каза Иванов. Той ще търси компромисен вариант между претенциите на гражданите относно сметките им за вода и необходимостта от постъпления в дружеството. По думите му режимът за подаване на вода към перничани няма да бъде коригиран. Веднага ще започне работа по възстановяване на промишления водопровод за индустриалната зона на Перник, каза Иванов.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички