Новите рокли на Царица Роза и нейните подгласнички, изработени от топ дизайнера Жени Живкова

Публиката ще има възможност да разгледа новите дизайнерски облекла по време на модно дефиле на колекция пролет – лято 2023

Новите рокли на Царица Роза и нейните подгласнички, изработени от топ дизайнера Жени Живкова | StandartNews.com

Днес в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 лично известният български моден дизайнер Евгения Живкова представи новите рокли на Царица Роза и нейните подгласнички. Пред Кмета Галина Стоянова тя разказа, че роклите, ушити от нейната модна къща от тафта са вдъхновени от очарованието на красивата казанлъшка роза Дамасцена. В горната част на официалните тоалети има плат в два цвята – розов и бордо, детайли, изработени от пайети пресъздават розови мотиви.

Новите елегантни рокли ще бъдат носени от Царица Роза Кристина Попова и нейните подгласнички й Нона Ангелова и Дебора Маркова по време на най-важните събития в Празник на розата 2023 – церемонията по Коронясване на площад „Севтополис“ утре вечер, 2 юни, което дава начало на кулминационните дни в 120-ия Празник на розата, ритуал „Розобер“ и празничното шествие по централните булеварди в града в неделния ден, 4 юни, т.ж.

Публиката ще има възможност да разгледа новите дизайнерски облекла по време на модно дефиле на колекция пролет – лято 2023 г. от 19.30 ч. на централния площад „Севтополис“ .

Роклите на Жени Живкова продължават изисканата модна тенденция на  Мариела Гемишева и нейните царствени рокли, създадени преди пет години.

Новите рокли падат свободно по тялото, като подчертават красотата на женското тяло. Направени от тафта, която е поръчана специално за момичетата. Изработени са за малко повече от два месеца, разказа дизайнерът. Роклята на Царица Роза се отличава с това, че в горната част има плат, който е в два цвята – розов и бордо, обшита е с пайети, изобразяващи рози.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай