Неделя,

Нови успехи за състезателите от "АлПиринСки"

От: РЕДАКТОР -
195
Нови успехи за състезателите от "АлПиринСки"
A
A
A

Състезателите на спортен клуб „АлПиринСки“ взеха участие в две състезания през последните две седмици. На трети октомври се проведе скоростно изкачване на връх Конгур - най-високият в планината Беласица. Маршрутът с дължина от 10.5 км и положителна денивелация от 1750 метра беше изминат за 1 ч.20 мин. от Никола Калистрин, който направи абсолютен рекорд на трасето и се класира на първо място. Другият състезател на клуба - Иван Геров, постигна време 1ч.38 мин., което го класира на второ място в дисциплината.

На ежегодният Wizz Air София маратон 2021 в неделя, Иван Геров участва в полумаратона и измина маршрута за 1 ч.26мин. Това му отреди класиране в топ 20 сред 596 завършили мъже. Състезанието е едно от най-масовите и популярни спортни събития у нас с участие на повече от 30 държави.

След тези успехи, за състезателите на „АлПиринСки“ предстои усилена подготовка. Никола Калистрин ще представи страната ни на финалния кръг на световната купа по скоростно изкачване в Италия, а Иван Геров ще премери сили в Пловдивския маратон на 30 октомври.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Банско Спорт

Още от категорията