Нови социални жилища изграждат в Ст.Загора

Жилищата са в комплекс от затворен тип, с охрана, денонощно видеонаблюдение и паркоместа

Нови социални жилища изграждат в Ст.Загора | StandartNews.com

В напреднал етап е изграждането на нови социални жилища в Стара Загора. Цялостната реконструкция  на 4-етажната сграда на бившата Метрология е почти завършена, съобщиха от отдел „Устройство на територията” на общината.

Проектът „Изграждане на социални жилища в град Стара Загора“ предвижда изграждането на 69 съвременни жилища - 8 гарсониери, 19 едностайни и 42 двустайни апартамента, в които се очаква да бъдат настанени общо 232 лица. Целта е да бъдат осигурени нормални условия за живот на уязвими, социално слаби групи от населението и такива в неравностойно положение.

Жилищата са в комплекс от затворен тип, с охрана, денонощно видеонаблюдение и паркоместа. Апартаментите ще бъдат частично мебелирани и ще се обитават за срок от 3 години. Всеки наемател ще сключва договор с общината и ще поема конкретни ангажименти за социална реализация – посещение на образователна институция от децата в училищна възраст; включване на безработните в образователно-квалификационните програми, както и в програми за осигуряване на заетост, предложени от общината; включване в програми за социална интеграция. Наемателите трябва да имат и избран личен лекар, а родителите ще са длъжни да водят децата си на имунизации и проверка на здравния им статус.

Стойността на проекта, който се реализира по ОПРР, е близо 3,3 млн.лв., от които 100 000 лв. са собствено финансиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай