Нови помощи за семейства у нас. Условията

За мярката са заложени 100 000 лева

Нови помощи за семейства у нас. Условията | StandartNews.com

10 хил. лева помощ за трето дете - такава социална мярка предвижда за многодетните семейства община Горна Оряховица. Финансовият стимул се въвежда с цел да се преодолее ниската раждаемост в региона. За мярката са заложени 100 000 лева.

През последните години в общинската болница в Горна Оряховица отчитат спад на ражданията. Според тях стимулът от 10 000 лева за трето дете ще помогне за преодоляване на демографския срив.

В момента се сформира комисия в общината, която ще изготви критерии, по които ще се отпуска финансовата помощ за трето дете. 

"Родителите трябва да бъдат жители на територията на Горна Оряховица последните пет години, да са с настоящ и постоянен адрес, поне единият от родителите трябва да е в трудово-правни отношения, и двамата родители да не са получавали помощ от държавата, семействата да нямат задължения към община Горна Оряховица, техните по-големи деца да бъдат записани в детско учебно заведение", посочи пред България Он Еър заместник-кметът на община Горна Оряховица Петя Иванова. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Ели
преди 3 месеца

Да имат минимум 27г. И бакалавърска степен. Да се възпрат малко циганите. Ние българите не взимаме помощи и детски за децата си, а те ядат и пият парите на държавата. Време е да се спрат, даже да се "кастрират" след 2 дете.

Откажи