Петък,

Нови ограничения и в Добричка област

От: Мартина Суботинова -
167
Нови ограничения и в Добричка област
A
A
A

Пазари, панаири, изложения, събори, празнични и други обществени прояви на закрито от днес се забраняват в Добричка област, според издадената заповед от директора на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова.

По-строгите мерки в епидемичната обстановка се предприемат заради увеличената заболеваемост от Covid-19 в региона, която по последни данни достига 222.9 заразени на 100 000 души, се посочва в разпореждането. Новите правила ще бъдат валидни до 28 март.

Задължително става носенето на защитна маска в открити и закрити обекти с обществено предназначение като изключение се прави при движение по улици, площади, в паркове и градини. Във всички заведения за хранене и развлечения се забранява живата музика и участието на диджеи.

От 15 март учениците от пети до дванадесети клас преминават към онлайн обучение като се преустановяват в присъствена среда и всички групови извънкласни занимания.

Изключение от забраната се прави за две прояви за четвъртокласниците - за математическото състезание "Европейско кенгуру", което ще се състои на 18 март, и за Пролетното математическо състезание на 27 март, гласи заповедта на директора на РЗИ.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията