Нови 17 спирки в Благоевград

Те са определени от кмета д-р Атанас Камбитов след направени предложения от жители в кампанията „Ти предложи! Кмете, направи!“

Нови 17 спирки в Благоевград | StandartNews.com

Нови 17 спирки ще обслужват линиите на градски транспорт в Благоевград. Те са определени от кмета д-р Атанас Камбитов след направени предложения от жители в кампанията „Ти предложи! Кмете, направи!“. Целта е да се осигури максимално лесен достъп до обществени места. Промените ще влязат в сила от 1 април. Всички автобусни линии ще имат пресечна точка при III-то ОУ, което ще осигури възможност на гражданите да се прехвърлят от една към друга линия безпроблемно.
 
Вече са подменени и старите автобуси с нови. Те отговарят изцяло на европейските екологични стандарти ЕВРО 5. Разполагат с електронни информационни табла, като на по късен етап ще бъде внедрена и гласова информационна система.
Жителите и гостите на Благоевград вече ще стигат с автобус и до парк „Бачиново“.  По този маршрут ще бъдат разкрити спирки при Горско стопанство–Благоевград, парк „Бачиново“, както и на разклона за с. Хърсово.  
 
От 1 април ще бъдат въведени и нови електронни карти за градския транспорт. Те ще бъдат издавани на Автогара–Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай