Четвъртък,

Нова стъпка в развитието на културата в Благоевград

От: Стандарт -
Нова стъпка в развитието на културата в Благоевград
A
A
A

Община Благоевград разработва идейно предложение за реализиране на проект „ПОДОБРЕН ДОСТЪП ДО ИЗКУСТВА И КУЛТУРА“ по Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Идеята е да бъда създаден фестивал за авторска рок музика, в партньорство с Исландски културен център на Рейкявик. Целта е да се насърчи творчеството в посока създаване на текстове и музика при местни артисти. Освен това в събитието, което ще бъде превърнато в традиционно, своето място ще имат и творци, работещи в различни аспекти. Ще има възможност за създаване на графити, арт инсталации и др. Намерението на Община Благоевград е да реализира фестивала в парк „Бачиново“, като артисти ще бъдат разположени и по цялото продължение на Алеята на здравето. Предвижда се изграждането на художествено осветление около езерото в парка, което ще допълва атмосферата по време на фестивала.

В тази връзка днес бе проведен информационен ден по Резултат 2 „Подобрен достъп до култура и изкуства“ от Програма PA 14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. в Благоевград, където участие взеха представители на културни институции от цяла Югозападна България.

Събитието се организира от Министерство на културата с логистичното съдействие на Областен информационен център – Благоевград. Освен културните институции, в срещата участваха още представители на общински администрации, читалища, неправителствени организации и медии. Благоевград е един от 10-те центъра, в които се провежда информационната кампания за популяризиране на тази възможност за финансиране на различни видове изкуства и културни събития.

 

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички